miercuri, 3 august 2016

Cum se picteaza cu acrilic? - etapele linilor drepte pictate pe cani cu albastru

      Va plac liniile albastre si drepte de pe canile din imagine? Daca da, in continuare voi enumera etapele pe care eu le-am urmat in a realiza aceste cani pictate cu acrilice.

      De asemenea, daca doriti sa aflati etapele unei picturi rezistente, am scris un articol special despre cum se picteaza o cana pe etape <click aici>, cat si puteti vedea mai multe cani pictate <aici>

    Important:
*** Acrilicele sunt culori de apa (adica se inmoaie pensula in apa pentru a dilua), asemanatoare cu tempera, insa du ce se usuca complet ( 24h) este permanent, comportandu-se precum culoriile de ulei. Sunt o combinatie moderna, perfecta pentru ca nu au miros, daca patezi ceva si stergi repede se va curata imediat si sunt pentru totdeauna, dupa ce ai dat o forma finala.



1. Se curata foarte bine suprafata de pictutra, in cazul de fata, cana de ceramica. Se spala obisnuit cu detergent de vase si apoi se da cu spirt medicinal imbibat in vata, pe toata suprafata.

2. Dupa ce se usuca colmplet, se fac mici puncte orientative cu creionul, pentru a orienta punerea scociului cat mai drept posibil, ca in imaginea de mai jos:



3. Dupa ce s-a pus scociul, se preseaza bine, se mai curata o data cu spirt si apoi se pune culoare dorita, de preferat cu o pensula mai groasa si moale pentru a nu lasa prea multe urme.

Ponturi: a. pentru a obtine o culoare finala mata, adica sa nu straluceasca in lumina, se pune strat gros de culoare si se revinde cand abia s-a uscat pentru a finisa unele urme de pensula.
b. pentru a obtine o culoare, care sa straluceasca la lumina, se da in straturi mai multe si subtiri, asteptandu-se sa fie uscate bine. 
Asa-i ca e interesant? Desi este aceasi culoare acrilica, modul de aplicare poate face o diferenta semnificativa.

4. Dupa ce s-a uscat complet, se dezlipeste scociul cu grija si se retuseaza, micile "scurgeri" de vopsea, daca nu s-a presat bine scociul.

Pont: Se poate retusa utilizand capatul de la unei cozi de pensule de lemn si putin ascutit. Daca nu ai, poti tu sa ascuti cu un cutter. Iar daca nu ai aruncat vata cu spirt, inca iti poate fi de folos in etapa retusari.


Mai jos vezi 2 cani, una cu scociul luat, alta fara.
Pont: E foarte important sa nu lasi scociul prea mult timp, cum ar fi de pe o zi pe alta, pentru ca lasa urme de lipici, si iti va ingreuna munca.

Detaliu cani pictate cu acrilic:


Va multumesc pentru interes!

 Iar daca doriti mai multe detalii legate de tablouri pictate <aici> , desene <apasa aici> sau icoane pictate pe sticla <click aici>


Daca ti-a placut articolul imparte-l cu prieteni, ai butoane pe alese mai jos. :D

Un comentariu: